Svammel men oro.

Hej och Godnatt.

Nyss har jag landat i min favorit fåtölj med en god kaffe. Denna tisdag var en lång dag som innehöll det mesta.


Ordning och reda.

En sak som jag lärt mig är att A och O för en lyckad verksamhet är ordning och reda med en stark struktur och tydlig ledning. Något som jag efterstävat och både jobbat med, i och för under mina alla år i förskolans värld. Hur jag än vrider och vänder på tankarna så hamnar jag ofta på Jungfru Lona och hos Maria och Åsa. Där formades jag till den förskollärare jag blev och är idag. Så många gånger som jag hämtat rättesnören genom åren och nästan alltid hamnat på just Jungfru Lona.

Jag menar inte att det, det ska finnas utrymme för skratt och bus. För ni anar inte vad skratt och bus vi hade för oss där på Jungfru Lona. Men grunden måste bygga på ordning och reda med en stark grundstruktur fram arbetad av kollegiet tillsammans med ledningen. En tydlig ledare som också vågar vara ledare med allt vad det innebär anser jag är enormt viktigt. Finns inte den strukturen börjar det ofta komma fram alla möjliga småchefer som bossar över både den och det ena och andra.

Master i barn och ungdomsvetenskap.

Tänk att det behövdes så lite för att jag går igång på dessa frågor igen. Läsa första artikeln som vi ska begrunda och recensera. Jag brinner för förhållningssätt, lärmiljöer och ledarstrukturer så givetvis hamnade jag i min egen verksamhet med tankarna efter artikeln. För att skapa goda lärmiljöer och arbetsmiljöer för alla inblandade bör det finnas en struktur som bygger på professionalism, tydlighet och kompetens. Hur jäkla svårt kan det vara att leda en skola, förskola eller ett utbildningsföretag? Någonstans så känns det ibland som det är så svårt att vara ledare och leda utan att bli personlig. Det är skillnad på att vara professionell, privat och personlig. Professionell alltid, privat ibland i vissa lägen och situationer. Personlig aldrig om man är i ledarroll. När man blir personlig blandar man oftast in sina personliga känslor och har svårt att vara proffs så hjärtat blir inblandat.

Svammel men oro.

Ja jag känner oro inför hur det ska bli. När alldeles för många kockar ska koka soppa vid sidan om den stora kastrullen brukar det inte bli så gott. Svammel jag vet men idag var en dag när jag behövde andas en stund när ramarna flyttades runt och inte alla hittade sitt innehåll. Ibland önskar jag att jag inte hade den förmågan att kunna läsa av både personer och situationer. Livet hade varit så mycket enklare då. Att kunna se och förstå hur personer agerar och tänker är inte alltid så kul…….Kanske borde läsa lite mera beteendepsykologi eller så kanske jag skulle bli helt knasig då….. Både bror min och jag har släng av mediala förmågor som vi inte ännu har bekräftat fullt ut. Därför är vi väl lite småknasiga i flera situationer.Mer än så…

Mer än så kan vi aldrig göra. Så länge vi själva är nöjda och glada brukar det mesta lösa sig. Med denna tanke tänker jag stänga mina blå. Imorgon är en annan dag ….en bra dag.

Kramis.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: