Små barn små saker stora barn stora saker.

Hej Nattugglor.

Är det inte det ena så är det, det andra. Alltid någonting liksom.Klart det är roligt när det händer saker men en liten andningspaus och ro hade inte skadat.

Små barn små saker stora barn stora saker. 

När barnen var små oroade jag ihjäl mig om killarna inte fått med sig rätt kläder till förskolan eller om jag råkade bli två minuter senare än vad vi hade kontrakt  till. Problemen var små eller stora då när barnen var små. Om någon sak som var killarnas gick sönder planerade jag genast för att fixa en ny eller ringa och klaga och kräva en ny i butiken. Det var enkla saker små problem med små barn. Med stora barn blir oron för barnen bara inget händer dem när de är ute och far. Bara de kommer in på det programmet de önskar. Bara de hör av sig om något händer bara de får må bra i livet.

När jag växte upp med min syster ett år yngre kände våra föräldrar till det mesta var vi var och med vilka och om det var en fest med alkohol på G. Om vi bara ringde så kom de och hämtade oss, det spelade inte så stor roll hur långt borta vi var så kom de om vi så önskade. Så hade inte alla våra vänner det. Många fick smyga med att de festade och föräldrarna var långt långt borta och att ringa kompisens föräldrar fanns inte på kartan.

Nu när jag själv är mamma har jag lovat barnen att alltid finnas där. Ring så fort ni vill något eller behöver hjälp. Samhället våra barn växer upp i är så mycket råare än när det begav sig för mig. Jag har alltid trott på närvarande vuxna och föräldrar. Det sägs att det är en yrkesskada efter alla år i förskolans värld  men jag tror på att jag vill vara där, finnas där för våra barn i vått och torrt.

Stora barn stora saker…

Jag menar att när barnen blir äldre allt mycket större.  Som idag till exempel när jag väntar in ena sonen som varit borta några dagar hos en hockeykompis kommer hem och drar vidare med sina kompisar till enas landställe. Visst sa jag som är mamman bara du är hemma senast klockan tio som att du behöver packa inför Smålandsäventyret som börjar imorgon. Suck…Inte var han hemma vid utsatt tid och inte svarade han på mobilen. Vid dessa tidpunkter hinner jag tänka tusen tankar eftersom jag är av den blödiga mammasorten. En kvart senare  kommer han hem med två kompisar. Då har tydligen sonens fina moped stannat halvvägs när de var på väg hem så vännerna fick bogsera hem honom. Först och främst tack killar för hjälpen. Vad hade hänt om han kört ensam hem och batteriet varit slut på hans mobil? Törs inte ens tänka tanken. Men att tänka tänk om gör ingen lyckligare så jag är bara  tacksam att han är hemma. Hmmm inte så kul att kliva upp tidigare och kontakta butiken som sålde moppen och försäkringsbolag. Stora barn stora saker… Vilken tur att man som förälder får vara med från början när problemen är små så man liksom får växa med från början…..

Samma fabrik ger inte lika resultat.

Om paren får fler barn än ett tror man ofta att de yngre i syskonskaran ska vara lika sina äldre. Men så är  det inte alls vilket man skulle kunna om barnen kommer från samma fabrik. Jag och mina syskon är så olika och har alltid varit. Jag var den rebelliska som aldrig satt stilla, hade tusen idee´r , som var nyfiken på livet och kreativ med många drömmar och projekt på G. Mina syskon var mycket lugnare och följsammare. Till utseendet har vi heller aldrig varit särskilt lika jag var lik mamma, syster  farmor och lillebror en blandning men mest lik pappa om jag måste välja någon.

Våra barn, Roberts och mina tre juveler är också så olika. Tre helt fantastiska människor har vi skapat Robert och jag.

W är lugn och hjälpsam. Alltid varit snäll och beskedlig aldrig gjort en fluga förnär. Teknisk och kunnat allt om bilar och datorer sedan han lärde sig gå. En riktig klippa som är trevlig mot alla.  Kärleksfull och god som människa. Love you W.

M är raka motsatsen till sin storebror. Han sitter aldrig stilla, har alltid nya upptåg, tränat nästan alla dagar i veckan i många många år, oerhört målmedveten och effektivast av dem alla. En rättvisepolis ut i fingerspetsen. Står alltid upp för andra och vill inte gärna stå i centrum om det inte handlar om att stå i hockeymålet. Bryr sig och och värnar om de han tycker om. Ett hjärta av guld. Love you M. 

T vår yngsta lilla stjärna är ett mirakel på alla plan. En starkare tjej har jag aldrig träffat. En känslosam dans och teaterapa. Alldeles för höga krav på sig själv – du är bra som du är älskling. Tävlar mot sig själv dagligen och vägrar förlora. Vill alla väl. Oerhört social och tycker om att ha människor runt omkring sig. En lyssnare, tänkare och kärleksfull liten tjej. Love you T.

Syskonkärlek när de möts igen efter några dagar ifrån varandra. 

Att våra barn tycker om varandra är en sak som är säkert.

Nu måste även jag stänga mina blå. Imorgon börjar Smålandsäventyret 2017.
 
Puss.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: