Det blev en dag på stranden.

Halloj.

Nu sitter jag här med datorn i knäet efter en heldag på Trosa Havsbad med Tilda. R skulle till Trosa och spela golf så vi hängde på och åkte mot havet istället.

Det blev en dag på stranden.

Mycket Trosa för vår del nu men vi är mer än nöjda efter vår dag. När killarna var riktigt  små hyrde vi en stuga vid havsbadet så det blev lite att minnas tillbaka. Främsta minnet från den resan var vid badet. Vi hade bra väder hela veckan och killarna lekte och badade vid stranden hela  dagarna. Marcel var brun som en pepparkaka och William som inte har den hyn var självklart blekare fast de fått lika mycket sol. Killarna lekte vid strandkanten och en bit ifrån satt  två äldre damer som började diskutera med varandra hur konstigt det var att ena sonen var  solbrun och den andra var vit. Givetvis  så hörde jag delar av deras konversation så jag var väl förbered för om de skulle komma fram vilket de såklart gjorde. De frågade hur det kom sig att ena sonen var alldeles vit medan andra var sommarbrun. Vilken sjukdom har han den vite pojken? Snabb som jag var när jag hunnit klura på den svarade snällt att den vite pojken var  en porslinsdocka. Tysta gick de därifrån och sa att de aldrig hört talas om porslinsbarn eller den åkomman. Nu i efterhand skrattar jag fortfarande åt dem men då var jag riktigt jäkla sur på de hemska kärringarna. Vilken attans tur att vi alla är olika även om vi kommer från samma fabrik.

Men nog om det nu…vi har haft en kanon dag på stranden.

Känner att jag fått färg för ni vet känslan man får efter en dag i solen. Stickig och mosig  med snustorra fötter precis så känner jag mig. På badet  har vi solat, badat fötterna för min del, Tilda badade såklart och hoppade även från hopptornet, ätit picknick lunch, fikat, läst och lyssnat på ljudböcker. Vi såg snokar i  vattnet  det var förstås lite mindre kul men en modig man skrämde bort dem.

 Ser ni vad jag ser i stenen? Ett hjärta. Denna lilla sten fick följa med oss hem.

Puss Puss.

One thought on “Det blev en dag på stranden.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: