Roadtripen version 2.

Godmorgon.

Tänkte försöka mig på att sammanfatta allt roligt, fint och underbart som Tilda och jag fick ta del av igår på vår Roadtrip till Trosa. När vi gav oss av hemifrån var vädret inte alla toppen och vi körde ner i stundtals ösregn. Hua  Hua hur skulle detta sluta?? Ni får ta och läsa nu så får ni svaret. Vi börjar helt enkelt från början med stopp 1.

Skärgårdsmarknad.

 Första stoppet var att besöka Skärgårdsmarknaden ute på Stendörrens Naturreservat. En lång och slingrig väg åkte vi för att komma ut till Stendörren. Stundtals trodde vi nästan att vi kört fel trots att vi åkte efter gps. Väl framme på parkeringen fyllde vi på våra batterier med mellis innan vi gick mot marknaden. Om man var lat eller stormförtjust i att åka vagn efter en gammal  traktor kunde man åka med den lilla biten fram till vattnet där marknaden höll till.

Längs vägen ner till marknaden gjorde vi tipspromenaden och var riktigt duktiga i alla fall på barnfrågorna.

Grålletraktor – Fergusson.

Bonden ute på Stendörren ställde ut och visade säkert sina gamla traktorer. Min kära lilla pappa har haft en lika som den utan tak eller hytt kanske det heter. Så visst var det lite kul att kika en stund på dem. Hade Wille varit med och några år yngre hade vi blivit fast hela dagen vid dessa maskiner. Wille var och är fortfarande småtokig i bilar och motorer. Så dessa bilder är för dig kära pappa.

Hässja hö.

På stora ängen kunde man hjälpa till och hässja hö. Vi var mest intresserade av den vackra hästen som såg så snäll ut. Hö doftar så gott och var så  roligt att hoppa i när man var barn. Vid två tillfällen har jag och mina syster funnit kattungar på höskullen hos vår morfar när vi var små. De var speciella tillfällen kan jag lova när vi la dem i en låda och bar in dem i huset med mamman gående bredvid eller i morfars famn.

Tjära båtar.

På marknaden kunde man även få vara med och tjära båtar. Ännu en doft som jag inte glömt från mina somrar på Öland som barn när gubbarna höll på med sina båtar i båtlägret på vårt område. Intensiv men speciell och positiv doft. Tilda tyckte tjäran luktade hemskt äckligt.

Marknaden.

Marknadsstånden sålde mycket egen tillverkade smycken och hantverk. Både fika och mat fanns  att köpa. Jag som är lite besatt i ord och citat såg denna fina och kloka rad i ett av stånden.

Magisk miljö.

Ute på Stendörren var det magnifikt. Vi gick även stigen mot utsiktstornet som tyvärr av avstängt när vi väl kom fram till platsen. Att tornet var avstängt var gårdagens flopp.


Klippor och hav.

Vi satte oss i bilen igen och åkte tillbaka mot Vagnhärad hållet. En kort stund blev det i bilen innan vi stannade till vid en parkering. Med picknickkorgen och strandväskan gav vi oss ut på stigen som ledde fram till klipporna och havet. Över tre hängbroar och upp och ner mellan alla klippor hittade vi vår plats på en klippa i höjd med vattnet. Vi hittade vår lilla plats att mysa och bara vara på en stund.

En ända sak var vårt problem nämligen sjögräs. Om det inte varit så mycket äckligt sjögräs så  hade nog  Tilda hoppat i redan efter fem minuter. Efter lite sjögrästerapi blev det bad till slut. Inte alls så kallt utan ganska varmt blev Tildas betyg på badplatsen. Mitt omdöme blev bara bäst. Njuta och andas livet och sommar.

Trosa.

Till sist kom vi till Trosa. Frågan är hur man kan döpa eller uppkalla en stad efter damunderkläder? Om något heter efter damunderkläder – Trosa då får vi inte bli förvånade om en ny stad kommer heta Kalsong, så skämtade och tramsade vi när vi promenerade ner mot Trosa ån. Trosa är en charmig liten sommarstad som det faktiskt var länge sedan jag besökte.

Tanken var att vi skulle äta lite glass men på något mysigt ställe. Till slut så hamnade vi på Fina Fisken och deras cafe´ del i sofforna. Vi satt där och myste och planerade även vår Trosa tur nästa år. Nästa år stannar vi över natten och ska sova kvar på Ågården i något av deras små mysiga smårum.

Charmigaste biblioteket jag sett.

Jag har aldrig tidigare sett ett charmigare bibliotek än detta lilla söta som skapats i en gammal telefonkiosk precis utanför Trosas stadsbibliotek. Tilda och och stannade en lång stund och kikade i några böcker. 

Nu har ni nog sedan länge tröttnat på alla mina bilder men jag behöver har dem i min blogg. För mig betydde gårdagens roadtrip mycket därför hamnar dessa bilder i min blogg så jag kan minnas vår fina dag. Tack för att ni kikat in hos mig.
Puss.

One thought on “Roadtripen version 2.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: