Ny dag nya tag.

Hej Hopp.

Ny dag nya tag. Midsommar blev lugnt och städat. Avslutade kvällen med att kika på Veronica Maggio´s konsert på Stadion i fjol. Den var så sjukt bra ångrar eller hade önskat jag fått se den live för jag gillar verkligen Maggio.


Ny dag nya tag.

Jag trotsade det blöta ute och tog på mig dagisstövlarna och gick min runda i skogen runt Brosjön idag igen med ljudboken från Nextory i lurarna. Hoppas verkligen att jag får en bra rutin på mina promisar igen. Knäet var lite gladare idag under promisen vilket var positivt såklart.

Bara jag och sniglarna.

Idag var det tomt på rundan. Jag möte inte en ända människa på hela rundan. Hann tänka tanken att skönt att jag inte vaknade upp med sprängande skallevärk efter en hård midsommar. Jag har liksom inte fattat grejen att supa sig fulla och härja runt när det finns barn med i bilden. Jag tar gärna ett glas eller en öl men undviker att dricka mig full. Fattar liksom inte grejen längre….Tråkig säger säkert många men jag vill nog bara ha kontroll.

Sniglar mötte jag desto flera. Bitvis var det fullt av sniglar i spåret. Jag är inte något fans av sniglar minns när jag jobbade i Kälvesta på förskola och sa till några barn att de sniglar de hade i handen var super fina. Framåt eftermiddagen kom samma barn fram till mig med två fulla hinkar var med vinbärsnäckor till mig….bara för att jag tyckte de var fina och jag var en snäll fröken……Där och då fick jag lära mig att man som vuxen och pedagog behöver tänka sig för vad man säger.

Jag avskydde nämligen sniglar och var tokskraj för dessa sniglar med stora hus på ryggen. För både första och sista gången fick jag snällt övervinna rädslan och plocka ur dem ur hinkarna och lyfta tillbaka alla mina sniglar  till häcken på baksidan av förskolan. Se men inte röra funkar idag men jag minns och känner fortfarande rysningar längs hela ryggraden när jag tänker  på alla mina sniglar i fyra plasthinkar.

Lunch och hitta på något med Tilda.

Dags att trolla i köket en stund. Därefter vill Tilda hitta på något roligt idag så vi får väl se vad det landar helt enkelt. Vad har ni för planer en dag som denna?

 Kramis.

 

2 thoughts on “Ny dag nya tag.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: