Första skolavslutningen som lärare.

Halloj.

Nu har varit med om min allra första skolavslutning som lärare. På tisdag är det dags igen då våra treor tar studenten.

Första skolavslutningen som lärare.

Redan juni och skolavslutning för mina klasser. Denna terminen eller detta halvåret har gått så otroligt fort. Min första termin var varit omtumlande, glädjerik, intressant och så rolig. Aldrig har jag haft ett arbete som innehållit så många bitar som min nuvarande tjänst som yrkeslärare och mentor gör. Mina dagar har innehållit lektioner, mentorstid, administration, APL besök, APL arbeten, planeringar och även socialsekreterare jobb. Det som varit allra mest spännande har varit alla möten med alla fantastiska elever. Så lika förskolans värld men helt andra problem och frågeställningar har vi nött och blött.

Idag släppte jag ut mina elever på sommarjobb och vi möts inte förrän i augusti igen. Jag ljuger inte om jag säger att jag nog kommer sakna eleverna lite redan i juli månad. En sak är precis lika från mitt arbete som förskollärare. Känslan av att man bryr sig och och vill varje barn och ungdom det allra bästa. Att måna om sina barn och elever är precis samma. Det måste vara något med att arbeta med människor och de relationer som man knyter med varje individ. Arbete med människor berikar ens egna liv så mycket.

Glad sommar alla fantastiska elever på Praktiska Södertälje.
Skolavslutningskjolen på check.
Visst är det något speciellt med skolavslutning. Då vill man ofta vara lite extra fin och fira in sommar och ledighet lite extra. Så dagen till ära tog jag på mig min nya ballerina kjol. Jag erkänner att jag kände mig lite extra fin på jobbet idag i min nya kjol. Kjolen kommer ifrån Zalando och likaså blusen.
                                              – Här hittar ni kjolen.                                                – Här hittar ni blusen
Puss Puss.

One thought on “Första skolavslutningen som lärare.

Add yours

  1. Ja, jag förstår att det är underbart att vara lärare, känna det som man känner för elever & hjälpa dem så gott man kan. Det är ju trotts allt därför som man är lärare, för att man så gärna vill vara där och berika deras liv. Precis så känner jag för mina patienter 🙂
    Jätte fin kjol & jätte fint inlägg 🙂

    Sv; ja, eller hur. Och att man inte heller får extra cred för allt hårt arbete suger verkligen. Önskar att man kunde hjälpa de som sliter sönder sig den dagen. Men nej tyvärr fungerar ju inte alltid det :/
    Jaså, ja det kan jag tänka mig. Och det är heller ingen vidare, speciellt för eleverna.. Men ja, nej det är inge roligt då det lyser med frånvaro inom vården på arbetet. Det är riktigt hemskt rent ut sagt, men det gick ändå bra! 🙂
    Ja, det ger verkligen mycket att få se och mysa med en bebis. Speciellt en släkting 😀

Kommentera

Up ↑

%d