Smaka på Stockholm.

Hej på er.

Nyss hemkommen från en supermysig dag på stan med Tilda. Vi åkte in till ”Smaka på Stockholm”.
Smaka på Stockholm i Kungsträdgården – en av världens största matfestivaler där flera av landets främsta kockar, restauranger och food trucks samlas.  Matfestivalen fyller 26 år i är. Tänk att festivalen hållit på så länge. Minns när jag var på festivalen mitt första år i Stockholm juni 1993. Jag och mina vänner höll till i Kungsan under hela helgen som på den tiden kallades för Restaurangernas Dag eller något i den stilen. Första åren i Stockholm var det Restaurangernas Dag och Vattenfestivalen som var de stora händelserna under sommarhalvåret.

Smaka på Stockholm.

Tilda och jag började mumsa på indisk mat. Maten fick toppbetyg av oss båda. Omdömet blev till  restaurang Indian Garden  blev att måste vi gå till dem på riktigt. 


Första gången vi var i Kungsan idag var det lite tomt på folk. Regnet hade nyss fallit över Stockholm och många väntade nog på det vackra vädret som utlovats.
 


Fika i solen i Kungsan.

Vi hade redan bestämt oss för att gå runt och kika i butikerna en stund och sedan gå tillbaka och ta en fika eller mera mat om vi blev hungriga. Så charmigt med dessa små fika och små restauranger som ploppar upp ur små moppar med flak eller små rullande vagnar. Att jag skulle köpa fika från Kaffe Luckan hade jag valt ut, Tilda ville ha polkagris från Gränna. Det började med en fantastiskt trehjulig cykel utrustad som en espressobar (Kaffe Cykeln). Kaffe Luckan är en mobil espressobar. Tanken var att vi skulle delat på en 88:an chokladboll från choklad och gräddbullevagnen men vi orkade helt enkelt inte med den. Låter nästan otroligt när vi pratar och gottegrisarna tilda och mig men det var den bistra sanningen. Nu vet vi däremot var vi ska köpa fika om vi får feeling och åker mot stan imorgon också.

Solen strålar och jag vill ha sol, så vi hörs snart igen.
Kramis.

3 thoughts on “Smaka på Stockholm.

Add yours

  1. Åh kul, vi brukar ju ha en International Street Food market här, detta kanske är ngt liknande?
    Svar: Tack Kamilla därbak skall vi njuta 😉

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: