Så fel man bara kan ha.

Hej.

Nu tänker jag beröra ett ämne som är stort och fruktansvärt men samtidigt mycket sorgligt. I lördags fick även jag nyss om skvallret och sanningen som så många skvallrar och pratar om här i Tumba med omnejd. En av våra barns mentorslärare som både vi och barnet tyckte så mycket om försvann plötsligt tidigt i höstas från sin tjänst. Mycket tråkigt tyckte vi och många med oss. Vårt barn gillade läraren och även R och jag. Först diskuterades det ett tag om varför och många med mig kom fram till stress då barnens skola haft det lite körigt av och till ett tag nu, men så var det inte. Vi hade fel.

Så fel man bara kan ha.

Vi hade så fel som det går att ha. I lördags kom vår snart 11 åriga dotter och berättade sin version som hon nyss hört via klassen chatgrupp. Jag trodde knappt mina ögon och skrev till en mamma i dotterns klass som guidade mig fram till informationen. Vår sons lärare, ena sonens gamla klasskompis pappa, dotterns ena förskollärare på förskolans man hade gjort bland det värsta en människa kan göra.

Mannen är åtalad för tre olika övergrepp: grovt sexuellt utnyttjande av underårig, grovt sexuellt utnyttjande och grovt sexuellt utnyttjande i beroendeställning. Brotten skedde enligt åtalet i perioder under en flera år lång period. Den misstänkta mannen var tränare och betygsättande lärare för den unga flickan. Trots det inledde de en sexuell relation. Enligt flickan när hon var 13 år, enligt mannen när hon var 15 år. Nu håller mannen sig gömd i väntan på att preskriptionstiden ska löpa ut i mitten av juni. Här hittar ni artikeln:

Avsky och sorg i en salig blandning. Jag blev helt tom och kall inombords. Vilket svin var en av mina första tankar. Stackars frun och barnen, hur ska de orka gå vidare? Någonstans känns det fel att spy ut gala över detta hemska som hänt och utförts av ett av våra barns lärare som jag dessutom tyckte var så bra. Hemskt att låta familjen lida och så vidare genom att nämna detta ytterligare. Men men men – nu har detta ingenting med varken förövarens barn eller fru att göra. Många styrkekramar skickar jag till familjen som trots allt blir en del av denna cirkus.

Arg, förbaskad, äcklad och lurad känner jag mig. Hoppas av hela mitt hjärta att rättvisa kan skippas för offret, denna flicka som nu blivit en kvinna. Hoppas att hon orkar stå upp för rättvisan och sanningen. Stor Kram till dig.

 ”Stå upp för alla som drabbas av olika övergrepp. Jag och samhället med mig kommer aldrig att acceptera dessa handlingar”.

Kram.

Kommentera

Up ↑

%d