Det fick bli plan B.

Hej.

Överallt blir man påmind om att snart är det sista datum för att handla eller växla in de gamla mynten. Plan A i dag var att samla in alla de överblivna mynten vi kunde hitta i huset och sedan åka iväg med Tilda och Wille som chaufför och köpa på oss massvis med nya glassar.

Det fick bli plan B.

Efter att läst inne hos en av mina bloggvänner att butikerna endast tar emot 25 mynt per gång och person sprack liksom vår plan A. Så vi eller jag fick tänka om…Plan B. Vi gjorde pengar påsar som vi skulle shoppa för och använda en påse var vid varje stopp vi gjorde.Många flugor i en smäll, Wille skulle övningsköra, Tilda och jag handla för alla mynten, vi skulle ha en glasstest stund och en paket skulle skickas iväg. Well Well. Myntpåsarna eller bajspåsarna som de såg ut som bar vi runt på i en picknickkorg. Tilda och jag kom överens om att vi kände oss som påskkärringar där vi gick med vår korg.

Första stoppet.

Ut mot Eldtomta cafe på vägen ut mot Skanssundet. Jag hade läst om dem på en storskylt varje gång jag åker till golfbanan för att hämta eller lämna killarna på golfbanan. Eldtomta skulle vara ett av Stockholms mysigaste cafe och vi var överens om av det var både ett mysigt och charmigt ställe. Dit åker vi flera  gånger i  sommar kan jag lova.

Jag testade en mintglass med  choklad i vilken var sådär. Redan innan så har jag lite svårt för mintchoklad. Smaken känns  så mycket tandcreme. Svalkande kan jag tänka mig en varm sommardag men det är allt. Betyg  4 – 10.

Wille testade en ny Magnum glass  med vit choklad och jordgubbsglass inuti. Den glasen föll William i smaken.Willes glass såg verkligen god ut också vilket min inte gjorde.

Tilda körde på en favorit i repris nämligen Oreo glassen som hon redan visste att hon gillade mycket.


Mynt bytes mot en massa lotter.

Vi tänkte om och köpte femman lotter för alla pengar. Wille körde runt oss till alla möjliga ställen där de sålde lotter eller tips. Det roligaste av allt vi vann på ganska många lotter. Vår vinst summa blev allt som allt 180kr. Super bra och bäst  att vi vann alla tre. Rättvisa är viktigt i alla lägen…..

Imorgon löser vi in lotterna mot nya vinstlotter hoppas jag verkligen.
Tjingeling.
Puss.

 

3 thoughts on “Det fick bli plan B.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: