Se upp för påskkäringarna.

Hejsan

Nu har jag fjädrat till det här hemma också. Skönt med påskpynt egentligen för hos oss går det snabbt. In med lite ris, tupparna på plats, häng upp påskkärringarna och så sätt igång och fjädra lite så blir det fint.


Fjädrat klart.

Visst är det skönt att det är så enkelt att fixa till det lite påsk fint. Vid juletid tar det hur lång tid som helst medan till påsk går det på två röda om man bara vill. Det kan ju också bero på att jag inte är en så pyntig person utan mest vill ha det basic och lagom. Lagom….hörde ni vilket tråkigt ord. När blev lagom okej? Antingen eller har alltid varit mitt motto. Så på pynt blir det minus men på fjädrar får jag ett plus tror jag allt.


Pysselprojekt.

Jag såg någon som hade skapat så fina saker med påskris, kvastar, fjädrar och tyg. Vilket smittade av sig på lilla mig som gjorde en eller ett kärring ris kvast  gumma. Helt okej om jag själv få tycka. Tildas gympaband med silver paletter från julavslutningen fick bli skärp.


Wille´s påskkärring.

Inget påskris utan Wille´s påskkäring i riset. Den är så speciell eftersom det är det första han gjort på förskolan och tagit med hem. Visst har han inte gjort allt själv på den men det gör ingenting. Det står William på kärringen och det var stort.


Se upp för påskkäringarna.

Idag gäller det att se upp med alla kärringar så de inte tar med oss till Blåkulla. Blåkulla är den plats dit alla häxor enligt folktron flög på sina kvastar under Skärtorsdagen till Blåkulla för att fira med Djävulen. Festligheterna sägs ha pågått fram till påskafton då häxorna ska ha farit hem igen. Skönt att vi laddat upp med godis för att slipa få en massa hemskheter när kärringarna knackar på dörren.

Det var kanske dumt av mig att hänga en av kärringarna ute i år. Tänk om den lockar till sig flera påskkärringar och häxor än vad som brukar komma förbi innan de flyger vidare.

 Glad påsk


Puss Puss.

FÖLJ MIG GÄRNA ÄVEN HÄR
💙 BLOGLOVIN💙 BLOGKEEN💙 INSTAGRAM💙

2 thoughts on “Se upp för påskkäringarna.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: