Botat min ljuskänslighet.

Hej

Nyss hemkommen från fantastiska Amanda på Proforma Clinic. Trevligare sköterska får man leta länge efter.


Ljuskänslig

Ända sedan jag var liten har jag alltid varit extremt ljuskänslig och kisat till huvudvärken kommit. Stundtals har har fått blunda för att jag verkligen inte kan titta i starkt ljus. Problematiskt har det varit ibland när jag jobbade som förskollärare där man är ute så mycket på somrarna. Att gå omkring i barngruppen med solglasögon har inte känts okej alls. Barnen vill se sina medmänniskor i ögonen såklart.

I samband med en återkontroll i fjol efter min sklerit som jag drabbades för något år sedan så talade ögonläkaren och jag mycket om min ljuskänslighet. Läkaren tyckte jag skulle testa botox i pannan i medicinskt syfte för att få pannan att sluta dra ihop sig och blockera nervimpulserna till de muskler som spänner sig och till slut ger en hemsk huvudvärk. Sagt och gjort, på den banan blev det botox för mig. Effekten var fantastisk, en sommar utan att kisa tills jag inte såg något alls och utan huvudvärk som berodde på ljuskänsligheten var så skön att jag testade en mindre dos i höstas. Nu när våren är på ingång var det dags igen för mig. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag känner mig lite piggare och fräschare efter jag fått botoxen. Nu är det nog kanske bara jag och min injektionssköterska Amanda som ser förändringen eftersom min dos är så liten men den räcker för mig.

Botox

Botox, filler, förstoringar, fettsugningar, ansiktsbehandlingar, förlängningar och naglar oj oj oj vad alla tycker och tänker olika vilket är helt naturligt. Alla är vi olika och alla har vi olika tankar om både dit och dat och skönt är väl det. Jag tycker att alla får göra precis som de vill vill man skaffa sig super tuttarna efter att ammat tre barn så gör det. Vill man fylla lite här och där så gör det. Vill man har alldeles för långa naglar och som kostar en massa pengar så gör det. Att jag själv lyssnade på ögonläkaren och vågade prova botox för att kunna slappna av i musklerna och försöka minska min ljuskänslighet är ett av de bättre beslut jag tagit i mitt liv. När även bekymmersrynkan som uppkommit av att jag gått och kisat hela dagarna försvann fanns det bara plus med botoxen för min del hittills måste jag väl säga för man vet ju aldrig vad som händer.

* Gör det inte ont?   Det gör ont eller känns mest som om något biter tag i dig och inte vill släppa. Det känns en stund även efter att nålen är ute. När botoxen sätter in eller igång kan det små klia där man lagt in den. Med dessa små minus är botoxen ändå på plus kanten för mig.

http://www.proformaclinic.se/
Ha en fortsatt bra dag
Puss.

One thought on “Botat min ljuskänslighet.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: