"Extra viktigt att man föregå med gott exempel".

Hej Sötnosar.

Har ni haft en bra torsdag? Min har varit bra och gått i ett kan jag nog säga. Dagen började med att jag skämdes så mycket att jag rodnade till och med när jag klev innanför dörren på jobbet.

Poliskontroll.

Härom dagen pratade jag och Marcel i bilen hem från hockeyträningen om alla poliskontroller som hans kompisar hamnat i sista veckan. Så att jag idag fick en polisbil i backen när jag svängde ut på vägen nedanför vår pulkabacke här i Uttran var inte så konstigt. Att jag däremot hamnade i en poliskontroll strax innan järnvägen med körkorts och nykterhetskontroll var en liten chock.

Polisen var supertrevlig och pratade på som sig bör. Men när han frågade vad jag jobbade med strax innan jag skulle blåsa svarade jag precis som det är att jag jobbar på gymnasiet som lärare. Då säger polisen – ”då är det extra viktigt att man föregår med gott exempel”. Självklart tänkte jag och fick godkänt av poliskillen och körde vidare. Efter en stund i bilen kom jag på att jag igår kväll tog en kaffe och baileys. Tänk om polisen såg det på testet och det var därför han sade så som han gjorde. Pinsamt värre….Nu vet jag av flera kollegor och av Robert att en baileysen var ute ur kroppen efter typ 2 timmar. Men känslan var hemsk …jag skämdes så jag rodnade ända tills jag kom innan för dörren på jobbet imorse. Fy så jag skämdes. Helt galet egentligen – hur många är det inte som tar både ett och två tre glas vin en vanlig kväll i veckan? Nu lär det nog ta ett tag tills jag smuttar på något mitt i veckan. Tro nu inte kära vänner att jag var berusad. Jag smuttade bara lite grann.  Tänk att polisen inger sådan respekt för oss vanliga tokstollar.

Puss.

Kommentera

Up ↑

%d