Årets första grillning – Årets första fluga.

Hej på er alla Sötnosar.

Vi har haft vår här i Uttran idag. Helt underbart kan jag säga. Efter några timmars jobb klev jag äntligen ut och började sopa rent altanen och fixa i rabatter. Lite småkallt men det gjorde mig ingenting bara det att solen sken och det kändes som om våren var här för att stanna räckte för mig.

Årets första grillning.

Korv och hamburgare stod på menyn. Kanske inte den mest spännande grillningen men den räckte så bra för mig. Det är allt något visst med årets första grill. Känslan när jag får plocka fram altanmöblerna igen efter vintervilan är speciell. Det är så mycket förväntan när våren börjar att nalkas. Nu börjar och stundar den varma och ljusa tiden då alla sommardrömmar ska införlivas. Ännu har jag inte kommit mer än att längta till våren fast jag vet att flera av er redan är helt klara med hur era somrar och semestrar ska se ut. Jag har liksom ingen brådska – jag har ju ledigt hela sommaren sedan jag blev med ferietjänst.

Årets första fluga.

Nog för att flugan var en slö rackare. Flugor brukar bli livrädda så fort något bara rör sig i periferin men inte denna lilla fluga inte. Denna lilla rackaren har säkert sovit hela vintern fram tills nu. Flugor är väl om något ett starkt vårtecken? Det tycker jag i alla fall att de är. 

Årets första kaffe i solen mys.

Trots att det var ganska kallt när jag satt stilla så njöt jag och lappade i mig all sol jag bara kunde fånga. Imorgon börjar min nya rast strategi på jobbet. Måste gå utanför skolan och gå minst ett varv runt huset. Jag som är van vid att vara ute varje dag i alla tänkbara väder är inte alls van vid att vara inomhus och sedan har kontor i ett rum utan fönster. Jag måste andas frisk luft om så bara 10 minuter. Får se om det funkar men något måste jag göra för att orka eftermiddagarna.


Det som göms i snö kommer upp i tö.

Pumpan som jag av ren lathet ställde in i buskarna längs ena sidan av huset har kommit fram igen. Pumpan ser ut som blöt papper som inte någon rört vid. Annan dag ska den lilla rackaren få komma upp till komposten. Om man inte visste att detta är en pumpa är det nog inte säkert att man gissat på en pumpa heller.

Tänker vila en stund innan all tvätt ska fixas och omdömena ska börja skrivas.
Vilken tur att jag fick lite vår idag trots alla måsten.
Puss.

3 thoughts on “Årets första grillning – Årets första fluga.

Add yours

  1. Så mysigt. Det är nåt speciellt med det första när man börjar kunna vara ute igen. Jag har alltid stora förhoppningar om påskhelgen då vi brukar börja greja vid sommarstugan.
    Kram Petra

Kommentera

Up ↑

%d