Jag är för blödig.

Godnatt.

 Jag är för blödig. Det är egentligen inget nytt för mig men jag ser rött när människor behandlas orättvist och illa. Allt som oftast så är det någon med ett stort maktbegär och en otroligt dålig självkänsla som behandlar och gör någon annan illa.

När jag jobbade föräldrakooperativt för många år sedan fick jag ofta höra att jag ibland gick genom vatten och eld för människors lika värde och rättvisa. Det är nog lite sant. Värdegrund och ett positivt förhållningssätt är nästa A och O för mitt ledarskap och för den ledarskaps stil som jag oftast förmedlar till mina elever och lyssnare. Jag tror på människan och allas lika värde.

Ofta ofta i min yrkesroll och privat stöter jag på ledare som vad jag bedömer inte har kunskaper nog att leda människor och grupper. Jag önskar att alla som leder människor av något slag var tvungna att gå ledarskapsutbildning just för att vi borde värna om alla människors lika värde. Det är inte och kommer aldrig bli okej att kränka och utöva makt för egen vinning eller för att trycka ner eller såra någon annan. Suck säger jag bara. Om ni bara visste vad jag ser och har sett i de sammanhang som jag varit i och  i nuläget är i. Fasiken vad det gör ont i mig som människa när någon annan inte är en kompetent ledare utan sårar och kränker någon. Att vara en god ledare kräver både kunskap och utbildning inte bara i förskola och skola utan även i simskolan eller på danslägret 30 mil bort från hemmet.

Jag tycker det är konstig egentligen att föreningar och klubbar inte satsar på ledarskapsutbildningar. Det är inte alls lätt att vara ledare vare sig för 2 åringar eller 16 åriga idrottare. Jag är för blödig, ja jag erkänner att jag bryr mig och känner med människor. Ibland kanske alldeles för mycket.

Mina vänner – Vi måste tro på oss människor. Vi är makalösa alla samman.

Sov Gott .

Puss.

One thought on “Jag är för blödig.

Add yours

  1. Mycket bra skrivet Kamilla, heja dig!!
    Svar: Hihi, ja vi lyckades att få ihop det denna gången också;) Vi hade en fantastiskt dag och nu väntar vi spänt på bilderna från fotografen!
    Tack snälla och hoppas också att vi ses snart igen!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: