INTERNATIONELLA KVINNODAGEN.

Hej på er alla.

Internationella kvinnodagen är det något ni firar extra? Bara för att så klev jag i badet och bubblade en stund bara för att….jag kunde idag i lugn och ro. Bubblet fick helt enkelt bli mitt firade av INTERNATIONELLA KVINNODAGEN. Egentligen så är jag lite anti alla dessa dagar som jag kan tycka är framtvingade men som borde vara en självklarhet. Jag har alltid haft svårt för när något känns påtvingat och framkallat. År 2017 och vi behöver en dag speciellt för att fira kvinnor känns lite galet måste jag få tycka. Att kvinnor och män är precis lika mycket värda med allt vad det innebär borde vara en självklarhet men så är det dock inte ännu i alla led. Det är så tragiskt kan jag tycka.


Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Någonstans kan jag tänka att just detta att vi kvinnor ska behöva uppmärksamma att kvinnor inte har samma rättigheter som män är felet. Bara att ha en speciell dag gör att vi ställer oss en rad längre ner medan vi ropar och säger att vi vill kliva upp på samma steg som männen. Varför har inte männen en dag? Eller har de alla de andra dagarna kanske? 

Att vår värld ser så olika ut i världens olika delar för oss människor är sorgligt. ”En för alla – alla för en” gäller inte någonstans. Ända sjunger vi sånger redan på förskolan om att det finns någon av varje sort – någon som är stark och någon som är svag och så vidare. Hur svårt kan det vara att förstå att vi har samma uppgift här på jorden? Att vi blev skapta till kvinna och man bara för att vi skulle kunna föröka oss. Jag är något av en rättvisepolis har människor runt omkring mig alltid sagt. Visst är jag en rättvisepolis – jag blir helt tokig när någon behandlas orättvist eller illa, någon utövar makt för sitt eget vinnande, när någon faller ur gruppen. Jag tror på människan. Vi måste ta reda på vilka vi är och vad vi står för så vi kan hitta vår rätta väg i livet. Vi är alla bara små människor och alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter – hur svårt kan det vara.


”Det finns någon av varje sort,
någon som är lång och någon som är kort, 
någon är stark och någon är svag,
någon är vit och någon svart.
Men ingen är precis som jag.

Puss.

One thought on “INTERNATIONELLA KVINNODAGEN.

Add yours

  1. Ja tycker också att det borde vara så att alla är lika värda, men så är det ju tyvärr ej så är väl allt bra att uppmärksamma ändå då

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: