Att vara människa.

Tja Tja.

Sitter i soffan och har precis smält i mig en skål popcorn. Jag var såå jäkla värd varenda popcorn i skålen idag. När jag började på nya jobbet hade jag en bild av vad jag skulle göra som yrkeslärare och mentor på barn och fritidsprogrammet. Nu med facit i handen har jag insett och fattat det mesta av vad min tjänst handlar om. Ena stunden är jag lärare, mentor, coach, psykolog, säljare, jurist, socialsekreterare, polis, kamratstödjare men framförallt är jag människa.


Att vara människa.

När jag gick på Ibility i höstas på Stöd och matchning fick jag lära mig allt om mig som människa tror jag för attans vad bra det stämde, det som kom fram om mig. Tycker att alla vuxna människor och kanske även ungdomar borde få göra en matchning så man hittar rätt i livet. Jag har lovordat vår coach Rebecca Hallgren redan men hon var fantastisk.

Mina färdigheter…

Vi fick under veckorna enskilt och i grupp plocka fram bland annat färdigheter och våra bästa egenskaper. Mina färdigheter var att engagera, presentera, visualisera, ge råd och stöd, förklara, knyta kontakter, dekorera och samtala. Allt detta gör jag flera gånger om på jobbet kanske inte dekorera då men det får jag göra privat istället med kameran, bilder och bloggen.

Mina egenskaper enligt mig och kamraterna blev följande…

Jag är tydligen inspirerande, kreativ, verbal, nyfiken, modig, organiserad, och noggrann. Jag kan skriva under på dem fast jag ibland slarvar för jag vill att det ska gå undan. Men det kan ha med stress att göra att jag snabbar på för att få saker gjorda. Hur som helst så var en av uppgifterna att när vi börjat på nya arbeten sätta oss med pärmen och gå igenom hur det blev på våra nya tjänster. Vet ni vad jag tror inte mitt arbete inte kunde bli mera rätt än hur jag har det nu. Tack till mig själv att jag väntade tills jag hittade rätt på riktigt.

Tre dubbelt upp.

Det måste vara något med dessa bommar. För tre av fyra dagar har bommarna varit nere på morgonen och när jag åker hemåt. Hur stor är den chansen? Det känns lite surt när det tre dagar i rad varit nedfällda när jag kommit till bommarna. SUCK!!!

Måste bara visa.

Min nagelterapeut tar alltid så fina bilder på de naglar hon gör och lägger ut på hennes instagrm. Jag lånade bilden på mina fina naglar. Visst är naglarna fina! Malin Miss Beauty Sthlm gör så skit snygga naglar för att ta i lite extra.


Planteringen får vänta….

Hela dagen så gick jag och längtade lite tills jag kom hem och kunde börja med min plantering av de fröer som jag köpte igår men väl hemma försvann orken och lusten. Så jag sparar mig och fröerna tills imorgon.

Dags att hoppa in i en varm dusch.
Må så gott.
Puss.

One thought on “Att vara människa.

Add yours

  1. Vad roligt att få beskrivit av sig hur andra tycker man är, ja om det är bra vill säga då, men du fick ju jättebra skrivit om dig, kan tänka mig att det stämmer. Jag är noggran och sådär men jag är också så att jag kan slarva för det ska gå undan,

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: