På tu man hand.

Hej.

Ikväll har jag varit på gymnasiebesök inne i stan med Marcel. Idag var det NTI Handels som fick besök utav oss. Super intressant. Denna gången jag följer med något av våra barn på visningar känns det lite annorlunda eftersom jag själv nu arbetar på en gymnasieskola. Det känns lite som jag är på inspektion för att kolla av hur de gör samt vad som är bra som jag kan ta med mig till min skola.

Efter introduktionen och den lilla titten hade Marcel och jag nästan samma uppfattning utav skolan. Mycket var bra så som att de hade legitimerade lärare på alla platser med mångårig erfarenhet från näringslivet. Det som vi reagerade på var att ena stunden säger presentatören att eleverna på denna skolan räknas som vuxna för att efter någon minut säga att eleverna trots allt bara är barn ännu när det pratades om föräldrarnas engagemang i sina barns utbildning. Det gick inte riktigt ihop. Presentatören nämnde även att det var totalt mobilförbud under lektions tid…hmmm dagens mobilen ska väl användas som ett verktyg i dagens undervisning. Alla yrken använder sig av datorer och nätet i sina yrken nu för tiden. Uppförande och ordning var slagord som användes för nästan skrämselpropaganda för att få eleverna att göra som skolan säger. För mig går det aldrig att skrämma någon för att få denna att göra som ledaren vill. Då blir man allt annat en en lyssnande och demokratisk pedagog eller ledare.

På tu man hand.

Efter NTI besöket valde vi att gå Sveavägen ner till Kungshallen där vi åt middag. Jag valde libanesiskt och Marcel tog en pasta med kyckling curry. Det var relativt lugnt i Kungshallen, vi fick bra sittplatser.

 Snabba puckar.

Snabbkaffe i farten, ja ni vet ju redan var jag köper mitt kaffe. In och ut från Tele 2 butiken, Marre behövde lite grejer därifrån och jag hamnade självklart vid skalen från Ideal of Sweden. Nu har jag hittat ett nytt som jag mycket gärna skulle vilja ha.

Hiss eller Diss?

Jag tycker att de flesta skalen från Ideal of Sweden.

Puss.

One thought on “På tu man hand.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: