Hundspann med Fjälläventyr.

Hej.

Innan lunch idag och efter några timmar i backen bokade Tilda och jag in oss på Hundspann med Fjälläventyr här i Sälen. Vi färdades över vita vidder med bara hundarnas tassande i snön som bröt tystnaden.  Under färden fick vi sitta i en liten släden på djurfällar. Det kändes som om vi satt i en tygkorg med marken som underlag.Jag hade väntat mig att släden skulle slängts lite hit och dit men den gick rakare än vad en pulka gör. Hundspann är ett urgammalt transportmedel för att ta sig fram där inget annat kan.

Om en hund stannade och fått känning efter något stannade alla hundarna tills de blev påmanade av föraren igen. Tänk att 8 hundar orkade dra mig, Tilda och föraren utan vidare. De är riktigt starka de här hundarna. När vi kom tillbaka la några sig ner och kliade ryggen mot snön. Två hundar la sina huvud mot varandra och verkade njuta av varandras närvaro.

Lyxlunch på hotellet.

Vi åt en superlyxig lunch på hotellet idag. Kände oss riktigt ordentligt bortskämda faktiskt. Killarna valde ryggbiff, Tilda tog en burgare och jag en sååå mumsig räkmacka. Vi var så himla belåtna när vi gick därifrån .Jag och mina mössor.

Är det något som jag borde starta en butik med så är det mössor. Jag har redan sedan William var bebis haft en stor kärlek till mössor både till barnen och till mig. Nu är ju våra barn stora och vill välja sina mössor själva. Så nu är det till mig som jag oftast köper nya fina mössor.

Reflexmössa från Luvit i knallgult. Nu kommer jag bli en kyckling men gult är så coolt tycker jag. Luvit finns i flera färger men för mig var valet enkelt…en gul mössa skulle jag allt införskaffa till mig själv.

Nu måste jag sätta fart middag till restaurangen klockan 19. Skynda skynda.
Hörs snart igen.
Puss.

2 thoughts on “Hundspann med Fjälläventyr.

Add yours

  1. Men gud vilken fantastiskt upplevelse! De där hundarna älskar ju att få jobba!
    Svar:Exakt håller helt med dig, har nu skrivit en uppföljning på detta i bloggen,hihi. Men destinationen kan ju faktiskt väga upp det trots allt, det har jag fått erfara!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: