Första luckorna öppnade.

Godmorgon.

Nu är det julmånad och december på riktigt. I morse satt vi bänkade framför tv:n för att titta på Årets julkalender, Selmas saga. Vad tyckte ni? Jag tyckte att kalendern känns lovande. Sagor går alltid hem hos mig och gärna med lite mystik. Äntligen en riktig Julkalender!!!

Bild lånad av Filmparadiset.

Första luckorna öppnade.

Det är mycket nu med julkalendrar hit och dit. Vilken jäkla marknad det blivit! När jag var barn fanns det knappt kalendrar med saker eller ting i utan föräldrarna fixade egna små paketkalendrar till sina barn. Så gjorde även vi när killarna var små. Därefter kom alla kalendrar med småleksaker som även vi köpte till barnen. Förr kände man sig som världens mest slösaktiga om man köpte en kalender till barnen där prislappen landade på runt 500kr. Idag har denna cirkus trissats upp till nästan galenskaper kan jag tycka.

Fast jag själv bidragit och så gör även i år tycker jag att cirkusen är helt crazy. I fjol hördes reaktioner om barn som inte fick vara med i speciella kompisgäng för att de inte hade en kalender från Body Shop som kostade väldigt mycket pengar. Då börjar man fundera om kalender tankarna gått överstyr.

Jag var nöjd och glad för min lakritskalender och dagens bitar var goda. Däremot så blev dotterns reaktion långt ifrån nöjd. Men hallo!!! Visa lite tacksamhet. Vad tror dagens barn egentligen? Att en julkalender ska innehålla paket med de mest fantastiska saker för stora summor, eller? Jag blev lite smått småtokig på den reaktionen.  Dotterns kalender gav henne idag två silverfärgade traditionella hårspännen som hon ratade. I ren protest så sitter de fortfarande kvar i håret på mig. Julen handlar om att vara tacksam och ödmjuk i livet.

Tro nu inte att jag säger att dessa kalendrar med olika små saker och ting är mindre bra för det tycker jag inte. Men jag tycker att vi alla måste hämta tillbaka känslan om att få öppna ett litet paket, en liten överraskning som ger en liten glädje stund varje dag innan den stora dagen.

Vinst på första lotten.

Att få vinna på första lotten måste ju kännas bra för Marcel som vann idag i sin Lottkalender. Helst hoppas jag ju på att killarna ska vinna på varenda en av sina lotter i sina Lottkalendrar. 10 kr är alltid 10 kr men en vinst är en vinst. Grattis till vinsten.

 Bloggkalendrar.

Flera av mina bloggvänner har skapat julkalendrar. Jag har ännu inte hunnit kika in på allas men det kommer jag garanterat att göra. Så för er andra tänkte fixa ett inlägg med kalender tips under dagen.

All kärlek till er alla.

Kramis.

One thought on “Första luckorna öppnade.

Add yours

  1. Ska bli spännande att se, inte hunnit se kalendern än, så hoppas at jag ska gilla den, men hört bra än så länge. Siddu du vann ju och roligt att du ska tipsa om kalenderar

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: