Mamma dotter mys

Godnatt.

Mitt i natten sitter jag och skriver på bloggen. Det är ju verkligen inte klokt. Bilderna från dagen har jag hunnit redigera men sedan blev idol, middag och fredagsmys. Men vi eller jag börjar från början.

Mamma dotter mys på stan.

Tilda vaknade med sin hemska migrän tidigt i morse så det var bara att ge henne medicin och låta henne somna om. När hon väl vaknade och mådde bra åkte hon jag mot stan. Tilda behövde verkligen en dag utan några måsten. 10 timmars kväll träning på fyra kvällar är för tufft för den den gruppen Tilda går i. De gråter, bryter ihop och känner en enorm press att klara varv de är osäkra på. Ena dagen ska de köra ett varv för att nästa köra något annat. Slut träningar brukar i min gympavärld vara till för att ladda batterier och ha både serier och friståendet klart för länge sedan. Vet inte riktigt hur truppgympa tänker kring sånt.

NK skyltfönster hör för oss Stockholmare till julen. De och Gamla Stans julmarknad är ett måste för de flesta. Idag var Tilda och jag tidigt ute och kunde kika i lugn och ro på alla fönsterna utan en massa putt och knuff som det ofta annars är. Tipset är att vara vid NK en dag i veckan runt klockan tolv.
Vi gillade den rosa karamellen med lösögonfransar och Isprinsessorna allra mest.

 Julmarknad på Hovstallet.

Under tre dagar förstaadventshelgen är det traditionsenlig julmarknad på Hovstallet. Utställare från hela landet saluför hantverk av finaste kvalité, ekologiska livsmedel, hemslöjdsprodukter och mycket mer. Dessutom är stall, paradselkammare och vagnhallar öppna hela helgen. Trots att Tilda och jag fick stå i kö innan de öppnade i en kvart medan det småregnade hela tiden blev besöket så lyckat. Vi hade aldrig varit på Hovstallet tidigare och har redan bestämt att vi ska gå dit även nästa år. Så himla mysigt och värt besöket.

Stallet och sadelkammaren var vi först in i och fick fina presentationer av personalen. Hovstallet med 15 hästar och dess skötare för oss själva i säkert nästan 10 minuter var verkligen värt entreavgiften för mig. Nu vet vi vilken favorithäst kungen har och vilken som är busigast och lite till. Vi kikade även på vagnar och i sedelkammaren, samt besökte handelsbodarna och fikade såklart.

Tilda fann sin favorithäst i Hovstallet. Han heter Galliano och var så bedårande vacker.

Black Friday.

Storshoppade ni igår på Black Friday? Jag shoppade lite till killarna på Zalando redan i torsdags. Idag blev det en bok till Tilda, kalsonger till Wille och lite kläder till Tilda. Det blev lite små tjockt med folk på stan när de flesta slutat jobben. Ni vet Black Friday och löningshelg måste rena drömmen för handlarna.

Vi småshoppade som sagt, fönsterkikade och fikade och åt gott. Jag tror att det lätt kan gå en massa pengar om man inte redan har en susning om vad som man faktiskt är ute efter. Det hade jag denna gången vilket var skönt. Hittade ni några bra och spännande fynd igår?


Tack min älskade lilla tjej för idag. Jag älskar dig allt.
Puss.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: