Stockholm mot Stockholm.

Hej.

Så galet roligt att det blev en final mellan de två Stockholmslagen i finalen av TV – Pucken 2016. Det kan bara betyda en sak att Stockholm är bra på ungdomshockey. Stort att Stockholm får möta Stockholm i finalen i turneringens sista match. Extra kul att min sons lag Flemingsbergs IK representeras av 6 spelare. Lika roligt att flera av de andra killarna i både Syd och Nord har spelat med min son eller möt honom i olika situationer. Därför kan jag inte välja vilket lag jag hejar på idag. För mig är det mera en uppvisning för Stockholm som region. Där lagen visar vilka fantastiska killar och spelare som finns i Stockholm. Heja Heja Stockholm!!!

Matchen kan ni se på SVT 1 med start kl 14:15.

Hejar på lagen och individerna.

Som jag skrev ovan så kommer jag att heja på en bra hockeymatch där killarna få visa hur fantastiska hockeyspelare de är. Sedan hejar jag givetvis på de killar som spelar och har spelat med min Marre.

Lite rädd.

Jag blir dock lite rädd  när TV pucken läggs fram som en stor milstolpe i en spelares karriär. Tv pucken är inte ända biljetten till framgång killar, glöm inte det. Jag vet att Stockholms lagen har minst tre till fyra lika duktiga lag kvar hemma i Stockholm. Vem vet nästa år kanske Stockholm även ställer upp med Öst och Väst lag. Idrotten handlar i slutändan alltid om att vinna eller förlora. Tävlandet är en del av idrotten som sporrar och driver oss framåt, viljan att bli bäst, stå överst på pallen, få guldet runt halsen och lyfta bucklan. Det finns inget som säger att de som var bäst när de var 11 år är bäst idag eller att de som är bäst idag är bäst om 5 år när de är 20 år. Inte varken Zlatan eller Henke Larson var uttagna till till Skånes distriktslag i fotboll. De ansågs inte bra nog för deras avgörande utveckling kom senare i tonåren och vi vet nog alla hur det gick för de killarna.

TV-pucken är en turnering och den är inte avgörande för om man blir en landslagsspelare eller inte säger Åsa Edlund Jönsson, chef på SVT sport till Kvällsposten.

Det finns inga facit och inga mallar det är upp till varje spelare hur dennes väg och utveckling kommer att utspela sig. En sak som jag länge intresserat mig för och även haft planer om att läsa vidare inom är idrottspsykologi och då med inriktning på föräldrar och ledare. Att vara förälder är inte enkelt. Alla vill vi våra barns bästa och vill ge dem de allra bästa förutsättningar och verktyg för att lyckas och få ett gott liv. Skillnaden mellan att vara en stöttande förälder och vara en pushande förälder är nålfin. Jag är jag, mamma, fru, dotter, syskon, vän, kollega och kvinna som ska leva mitt liv, mina barn har sina liv. Jag kan aldrig förverkliga mig själv genom mina barn. Det är här det går galet när jag som Kamilla börjar leva mitt liv genom mina barn. Tävlar och idrottar gör mina barn inte jag som förälder. Vuxna ska vara förebilder. Allt för många gånger har jag mött föräldrar som pratar om barnets idrottande som om de själva var den som hoppade trampet, spelade center i innebandyn eller stod i målet som målvakt.

De föräldrarna kände att de klarade helskruven bra men hade lite svajig landning, de föräldrarna är missnöjda med att de inte vann den avgörande teckningen eller de föräldrarna är helgalna på domaren som dömde mål när de hade pucken i plockhandsken i målgården. Vänta nu!!! Vem klarade helskruven? Vem förlorade teckningen? Vem fick ett mål felaktigt dömt? Jag Kamilla hoppade inte trampet, jag satt på läktaren, jag Kamilla teckade inte på innebandy planen, jag satt på läktaren eller jag Kamilla stod inte i målet med fullutrustning, jag satt på läktaren. Att idrott är spännande och ger oss en massa känslor är fantastiskt men här måste vi föräldrar sansa oss. Det är våra barn och våra favoritlag som spelar vi är där för att stötta och heja.

Så nu till alla som tänker heja och stötta Stockholm Syd och Stockholm Nord i eftermiddag. Det är så makalöst stort och har kanske aldrig förut varit en final med två Stockholmslag. Det kommer vara många känslor i omklädningsrummen, på läktaren och även hemma hos mig i soffan. Ett lag kommer vinna och ett förlora. Fasiken vad jag önskar att det blir oavgjort och får bli så. Båda lagen kommer  spela för att vinna såklart. Säkert kommer båda lagen toppa lagen vilket innebär att kanske flera av de ombytta spelarna kanske inte få kliva ut på isen. Några kanske inte fått spela något byte alls. Vem vet det kanske är just de spelarna som vi ser i de stora klubbarna i NHL om några år. Hoppas att alla förstår vilken bedrift det är att ta sig till final i en så stor turnering. Killarna ska spela inför säkert fulla läktare, tvkamera,  släkt och vänner. Glöm inte bort att de här ishockeyspelarna på isen kommer vara 15 år gamla, de kommer fortfarande vara barn och hockeyspelare under utbildning. TV-pucken är en tävling men det är viktigt tydliggöra att den inte har så stor betydelse som man kanske kan tro enligt Anders Larsson ordförande för Svenska Ishockeyförbundet. För vem vet hur allt ser ut om några år. Om några år kanske det är de som inte kom med i turneringen, eller de som bänkas match efter match som är de stora spelarna.

Så länge vi inte ger upp har vi inte förlorat.
Fortsätt kämpa på så fortsätter jag att heja på. 

 
Dags att ladda upp för en hockeyfest. Heja Heja Stockholm!!!
 
Kram på er alla.

Kommentera

Up ↑

%d