Tröstpaket till Liten.

Hej Hej.

Först och främst så måste jag säga TACK för all fin respons på mitt förra inlägg om skolans värld och mitt val att säga upp min tjänst. Det är alltid lika roligt när jag ser att ni läser och förstås ännu roligare när ni gillar vad jag skriver. Mee Like!!!

Väntar på mig… 

Mitt dagens Tarot kort säger bland annat följande till mig ”Kärlek och glädje väntar på dig runt hörnet idag” . Tack säger jag som verkligen känner att just idag behöver jag extra mycket kärlek och glädje. Skulle kunna säga att livet suger idag för så har min känsla varit hittills. Mest känner jag mig jäkligt arg och besviken på många saker. Undrar bara runt vilket hörn allt det bästa finns idag. Om någon ser kan ni ju hojta till så jag inte missar all den kärlek och glädje, det vore liksom lite trist.

Dagens lärdom.

Jag är helt allergisk mot idioti, dumhet, egoism och likgiltighet, det har jag verkligen lärt mig i dag. Igår talade jag om skolor som saknade utbildade och kompetenta lärare samt om skolan som saknar resurser. Idag kom ytterligare ett bevis på att skolan saknar resurser.

Två av mina barns skola kommuncierar med elever och vårdnadshavare via Vklass. All ledighet, sjukfrånvaro, schema, veckobrev och resultat visas på Vklass. Så har det varit i flera flera år – jag vet eftersom vår äldsta gått där även han. Denna vecka står det att ena klassen börjar kl:9.45 på Vklass då går man som förälder efter det. Klassläraren är återigen sjuk och svarade inte på mail om det konstiga schemat inför denna veckan. Vilket innebär att flera elever kom försent idag. När en arg jag ringer rektor förstår inte hon varför Vklass har detta schema som inte gäller. Rektorn förstår inte heller varför läraren eller vikarien inte reder ut situationen som uppstod igår när flera i klassen inte förstod någonting om schemat.

Återigen handlar det om resurser och kompetens....En lärare hade skickat ut mail till klassens föräldrar om tokigheterna som eleverna upptäckt på Vklass. En duglig vikarier hade tagit reda på hur denne skulle kommunicera med vårdnadshavarna för att inga tokigheter skulle uppstå.
Suck vad jag blir less…
Vilket resulterade i en förtvivlad dotter här hemma i morse. Sverige gör något åt krisen i skola och förskola nu. Dags att agera för skolan och förskolan NU!!!
Jag är helt allergisk mot idioti och dumhet.

Tröstpaket till Liten.

Efter alla måsten och jobb idag så blev det en fixa runda. Wille behövde nya touchvantar, gaständarna var slut och färskt bröd stod på önskelistan. Jag kände mig lite tvungen att köpa någon liten tröstpaket till Liten efter denna starten på dagen. Hoppas att den livar upp henne något efter hennes panikmorgon.

Positivt överraskad.

Smet in på Clas Olsson för att leta efter gaständare och kom ut med både värmeljus, nya matlådor och touchvantar till killarna. Jag blev positivt överraskad över att Clas Olsson butikerna hade ett så brett sortiment. Till råga på allt så var de billiga också, hela detta kalaset gick på 211 kr vilket jag gillade skarpt.


Stödchoklad.

Köpte med mig Geisha choklad som var till förmån för Bröstcancerforskningen och Rosa bandet hem från mataffären.
Stödchokladen smakade extra gott ….det var verkligen stöd i den både för cancerforskningen och för mig. Idag känner jag mig extra allergisk mot idioti, dumhet, egoism och likgiltighet. Tänk om det gick krypa in i andras hjärnor för att få se hur de tänker…..Ibland eller idag klarar jag bara inte av denna allergi. Jag fattar bara inte hur en del människor tänker.

Ok, jag erkänner…

Okej jag erkänner att roliga vecka är på antågande men andras tokigheter kan jag inte skylla på att mensen är på G. Så jag är ledsen om jag blivit en gnällspik men just dessa dagar har jag befogenheter på det. Imorgon kommer jag tillbaka som en solstråle – Jag lovar och svär…..

Dags att ta tag i mitt liv. Ikväll eller snart blir det köa till Arlanda för borta match för Marre och Flempangänget.

Kramis.


Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: