Små smått och speciellt.

Hej på er.

Hur mår ni alla fina vänner? Jag mår bra men är samtidigt ganska slut i huvudet. Vaknade med skallevärk i morse som försvann snabbt som tur var. Nyss hemkommen från frisören. Jag var bara tvungen att ta första bästa tiden hos Sanna min frisör på Vårsta Klippotek. Tur för mig att hon hade tid för mig så snabbt som hon hade. Riktigt skönt att fått håret nyklippt. Nu slipper jag se ut som en skurtrasa i skallen på några veckor förhoppningsvis.

Här ville jag bo.

Tänk er att bo i denna byggnad på Björngårdsgatan på Söder. Byggnaden uppfördes 1870 av för Stiftelsen Konung Oscar 1:s Minne. Varje morgon går jag förbi och drömmer mig bort. Bo i en gammal  bostad med spännande anor som denna och som dessutom ligger mitt i stan lite avsides vore ju helt perfekt för mig. Jag googlade runt på byggnaden på tåget hem. För att den känns lite övergiven och rufflig på utsidan med stora uppgrävningar i trädgården….Svaret blev mindre kul, nya Citybanans Södermalmstunnel byggs under en del av huset. Men halloj!!! Hur tänker Stockholm egentligen? Fanns det verkligen ingen annan plats än att låta en tunnel gå under en så här fin gammal byggnad? Helt galet tänkt om jag får vara med och säga något. Vet inte om jag har lust att sova på Södermalmstunneln eller förvara mina egen odlade potatisar i källaren granne med tunnelspåren. Hur tänkte Stockholm egentligen???

Små smått och speciellt.

Kommer på mig själv allt som oftast att söka efter det speciella eller något unikt i det mesta. Det kan vara både i kläder, accessoarer, byggnader, kaffeställen ja allt mellan himmel och jord egentligen. Därför fotar jag ofta ting och platser som andra kan uppleva lite konstigt. Idag hittade jag en så charmig entre´till en bostad på en liten tvärgata på Söder. Personlig och lite udda men ack så charmig för mig. Lite som ”Keep up the awesome”

 

Personlig och lite udda men charmig.

Imorgon fredag så bara måste jag köpa med mig några vackra blommor hem från Blomsterhandlarna på Slussen. Varje morgon stannar jag till hos dem och bara njuter av alla dofter och vackra blommor. Hittade dessa coola idag som inte ens försäljaren visste vad de heter. Therese vår blivande trädgårdsmästare har du en susning om vad de heter? Hur som helst så är de så fräna tycker jag.


Tjuvkikade på Slussbygget.

Att Slussen här i Stockholm ska eller håller på att byggs om har säkert ingen undgått att höra. Det är lite halvkaosigt runt Slussen men det har det nog alltid varit om jag ska vara ärlig. Det dundrar låter, trafiken leds om både hit och dit och mycket av det gamla Slussen är gömt bakom avstängningar. Dock så finns det en rad kikhål ner mot Gondolen och gamla Patricia, där det alltid står en massa människor och tittar. Idag blev ett kikhåll ledigt, bara så där när jag gick förbi, då var jag bara tvungen att tjuvkika även jag.


Jisses…tänk om Wille varit liten och följt med…då hade vi garanterat aldrig kommit därifrån förrän han somnat av utmattning. William kunde sitta i timmar och titta på alla jobba bilar vid byggen av alla de slag. Han var helt såld och tagen av allt vad stora fordon hette. Så Wille, den här är till dig, min lilla Puffen.


Kaffets dag.

Ni har väl hört att det är Kaffets dag idag? Tänk vilken bra dag att fira med lite extra gott kaffe. Mitt morgonkaffe fick bli en cappucino från Donken att ta med upp på jobbet. Tänk om kaffet bara skulle ta slut en dag. Gissa om hela landet skulle bli mer än crazy då? Hua Hua den tanken tar jag genast bort. För visst är det så att vi är många som inte blir människor innan vi fått vår frukost kopp. Så funkar i alla fall jag. Så Grattis allt Kaffe!!!


Dags att gå vidare med denna torsdag.

Kram Kram.

One thought on “Små smått och speciellt.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: