Släppa taget och hålla i.

Hej.

 Att släppa taget om sin tonåring lagom mycket är svårt. Det är en stor skillnad mellan att ha koll på sina barn och kontrollera dem. Att släppa taget är kanske det vi människor har svårast med. Särskilt svårt har vi att släppa taget om de vi älskar. Och visst älskar vi våra barn kanske mer än våra egna liv.

Tonåringar behöver någon som är närvarande, som förstår och som lyssnar. De tonåringar som aldrig får känna hur det är att fatta ett eget beslut och ta konsekvenserna av det, riskerar att  få ha sin mor och far på ryggen hela livet. Alla individer är olika och unika, hur ska vi föräldrar veta hur mycket vi ska hålla i och inte? Jag tror på ömsesidig kommunikation och trygghet. Ett av de bästa ställena att samtala med sina barn är när man åker bil tillsammans.

Visst önskar jag och vill att mina barn ska få leva och uppleva allt som livet har att erbjuda. Men samtidigt vill jag inte att de ska ha för bråttom, var tid har sin gång. Självklart kommer de göra tokigheter som jag inte alls kommer tycka är bra, saker som liksom hör livet till men inte alls har med personen att göra. Mina barn kommer jag alltid att älska.

Tonåringar vill alltid veta bäst och det gör de också. En av mina tonåringar är en tidsoptimist. Denne tror sig hinna med allt och lite till för sova behöver denne inte eller det hinner denne inte med. Ett nej ska alltid diskuteras eller argumenteras i oändlighet. Äpplet faller inte så långt från trädet sägs det ju. Jag känner igen mig själv och vi är nog allt bra lika vi. Det sägs ju att de vi är mest lika träter vi mest med. Så sant så sant. En liten fågel som vill flyga över världen och ta del av allt som lockar.

Allt jag vet låter så enkelt och självklart men JAG kommer alltid vara en mesmamma. Jag kommer alltid finnas där för dem i vått och torrt.

”Jag kommer hålla i hela livet av kärlek för jag älskar er mest av allt – men jag kommer släppa tagen mer och mer så ni kan flyga fritt. Så flyg över taken, flyg över ängarna men glöm aldrig att om flygturen blir skrämmande så kan ni alltid flyga hem till mig för jag kommer alltid hålla i er i mitt hjärta”

 Sov gott.
 Puss.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: