Nationaldag med sol, värme, flaggor och tårta.

Hej alla Nationaldagsfirare.

För ni har väl firat på något sätt kan jag tro.Visst är det lite konstigt att Sverige som är så måna om sina traditioner och helger är så dåliga eller oerfarna på att firar Sveriges nationaldag. Jag kan inte säga att jag är någon bra firare heller. För jag tror att det kanske är lite så att vi inte riktigt vet hur vi ska göra. Jag vet inte vad som förväntas av mig. Men tänk att vi alla kan uppmärksamma, fira och vara glada för att vi får leva i Sverige som trots allt är ett bra och tryggt land att leva i.

 Heja Sverige.

Jag hejar på Sverige och hoppas att vi alla kan skapa ett tryggt land som värnar och tar hand om alla våra medborgare. Ett land där vi alla får vara den vi vill vara med ett skyddsnät som plockar upp alla de människor som faller ur systemen av olika anledningar. Trygghet och omtanke kommer vi långt med tror jag.


Snabbshopping med M.

Idag står det Gustaf i almanackan och Marcel heter Gustaf Marcel Robin så i dagarna två firar han namnsdag. I år står det bara kläder på önskelistan så det blev att plocka upp en svettig kille från Träningsvärkstan och åka mot Johnells i Kungens Kurva. Presenter blev det för Marcel och en smalare plånbok för min del.

Jag hade helt glömt bort mina fina flipflop från Ilse Jacobsen som jag köpte på Gotland i fjol. Skönt att jag blev påmind om dem på Johnells som hade ett helt kar med olika färger.


Första turen ute.

Medan jag fixade en stund i trädgården kom T ut en sväng med sin airboard. Jisses vilken fart hon fick upp när hon körde ute. Skönt att den ger i från sig ljud när man kör för fort. tummen upp på den.
Tilda är fortfarande febrig så hon blir hemma imorgon.


Pärlplattekonst.

Många fina pärlplattor har det blivit de sista dagarna för T. Så roligt och kul. Extra roligt när Tilda känner sig så nöjd med dem.


Pang i golvet.

På nationaldagen äter vi oftast eller alltid jordgubbstårta, så även i år. Men i år gick det inte alls som det brukar. Pang i golvet. Rätt som det var strax innan vi skulle börja garnera tårtan med jordgubbar åkte hela tårtan i golvet. Vilken jäkla tur att det bara var vi som skulle smaka på tårtan.


Till slut blev det tårta men kanske den konstigaste vi ätit. Vi försökte rädda vad som räddas kunde och meckade ihop något som såg ut som en tårta till slut. Hur som helst så var den lika god som de alltid är.

Hoppas att ni alla haft en fin nationaldag.

Kramis.

One thought on “Nationaldag med sol, värme, flaggor och tårta.

Add yours

  1. Oh så god tårta och så fin klänning du har, vartifrån? Vi firade inte så mycket heller, med kladdkaka =D

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: