Lördagsmood och Moraltest.

Hej.

Det är verkligen helt knasigt vad jag vant mig vid sol och värme. Idag har vädret varit något helt annorlunda här hos mig. Grått , trist och kallt precis så har det varit idag och nu är nog inte regnet alls långt borta.

Hockeymatch.

Dagens match gick i Tumba mellan favolaget Flempan och Tumbas BJ lag. I Tumba spelar många av Marcels kompisar och det var i Tumba han började sin hockeykarriär en gång i tiden. Visst lät han gammal nu men ganska länge sedan. Marre var 7 år när man började med hockey och börjar i höst sin femte säsong i Flempan (fyller 15 i sommar).

Flempan vann  matchen med 12 -2, fast jag tycker att laget inte spelade alls så bra som de kan. Flempan är ett av Sveriges bästa 01 lag och kan bättre än så här säger jag som sett dem spela brallorna av många andra lag på högsta nivå. Önskar er all lycka till nästa säsong – då vinner ni säkert SM.

Lördagsfeeling i hela mig idag.

Det var riktigt kul att vara i Ishuset idag och träffa flera av föräldrarna i Tumba som jag hängt med i flera hockeyhallar runt om. Någonstans finns ju alltid Tumbahjärtat trots allt.

Bloggfix och suktande efter jordgubbarna. Många bloggar ska det läsas varje dag, mycket ska kommenteras och allt annat som vi gör vid våra datorer. Snart så ska jag öppna min roseflaska och mumsa på gubbarna medan jag hejar på Frans.


Moraltest.

I veckan läste jag ett kul moraltest på fina Angelicas Värld. Angelica hade lyssnat på podden ”Lillelördag” (tackar för tipset av podd) med Anita Schulman och Ann Söderlund som pratade om just moral. Moral är skitsvårt, lätt att säga en sak men att sedan stå för vad man sagt, tänkt eller gjort är en annan. Så jag tänkte att jag helt enkelt kopierar detta moraltest från Angelicas Värld för det var så bra och fick mig att tänka efter ordentligt.

Måste rika ge till fattiga? 
 Det finns inga måsten tycker jag inte men jag tror att vi alla mår bra om vi kan hjälpa någon som har det sämre än vad vi har det. Jag skänker gärna till olika välgörenhetsorganisationer men har svårt att skänka till alla tiggare (jag tror nämligen inte att de pengar de skramlar ihop får behållas utan att de går till någon högre uppsatt som sedan fördelar pengarna.

Är det moraliskt ok att döda djur för mat eller kläder trots att man misstänker att djuret lider ?  
 Svår fråga men om djuret lider så varför inte låta djuret som lider slippa sitt lidande. Att döda för mat har vi alla både djur och människor gjort i alla tider. Så mitt svar är ja.

Är det moraliskt acceptabelt att döda 1 personer för att rädda 10 personer?
 Ju flera människor vi kan rädda desto bättre. Självklart svår fråga men 10 är flera än 1 person.

Är det moraliskt ok för gravt handikappade personer att köpa sexuella tjänster?
Sexhandeln är verkligen inget jag stödjer men samtidigt så behöver vi alla närhet och har sexuella behov. Sex ska ju vara på lika villkor. Jag är verkligen jätte kluven i den frågan. Måste lämna blankt på den. Sorry.

Är dödsstraff ok?
Svarar ja men med vis tveksamhet. Men samhället kan inte ha en massa galna och sjuka förbrytare ute ibland andra människor om de har begått hemska brott. Säger ja för att världen måste försöka upprätthålla en trygg miljö att leva i för alla människor.

Är vissa kulturer bättre än andra?
Både ja och nej. Jag tror på alla människors lika värde oberoende av kön, nationalitet, ursprung och sexuella läggning. Om en kultur inte kan möta alla människor med samma förutsättningar och respekt är de sämre än andra.

Är det ok att hämnas?
Hämnden är ljuv sägs det ju. Beror på situation men så länge man håller sig innanför ramarna så är det ok med hämnd.

Är det ok att ljuga för egen vinnings skull? 
Alltid trist när någon ljuger men ja det är okej tycker jag om ändamålet är gott.
       

Måste rusa – familjen börjar bli hungrig.
Puss och Kram. 

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: