Skämsvarning.

Hej Hej.

Skämsvarning på mig denna veckan vad gäller min stackars blogg som jag tycker så mycket om. Men jag har saknat både inspiration och ork för att fota fina bilder och skriva intressanta inlägg. Hoppas att jag hittar tillbaka till min kära lilla blogg redan imorgon.

Fysioterapi dags. 

Torsdagar brukar betyda stan och fysioterapi för mig, så även idag. Jag måste säga att jag verkligen gillar mitt lilla gäng på Stressmottagningen. Vi är så väl omhändertagna av dem alla. Fysioterapin är något helt utöver det vanliga. Så annorlunda mot vad vi alla 8 någonsin upplevt. Helt tokigt och samtidigt helt magiskt. Vår ledare Heli är underbar.


Obligatoriska Cappuccinon.

Nu trodde ni säkert att jag glömde eller hoppade över mitt obligatoriska cappuccino på Espresso House imorse. Självklart så hann jag med den, hur skulle dagen annars artat sig.

Tuben mot Globen. 

Efter Stressmottagningen åkte jag med tåget mot Globen för att möta upp Robert och äta lunch innan vi åkte mot Ikea. Vi behöver ny belysning under skåpen i köket. Som vanligt går det inte gå in på Ikea utan att komma ut med en massa andra saker som inte alls stod på shoppinglistan. I våra påsar låg kuddar, galgar, askar, ljus och säkert andra super viktiga saker.

Periscope för eller emot?

Livesändningsappen Periscope har det gjort det lättare än någonsin att starta en livesändning med hela världen som publik. Periscope bygger på en likehysteri där appen kan försätta unga i fara och problem. ”Vid xx likes äter jag vitpeppar/hoppar ner för ett tak/visa trosorna”. Jag tycker inte att det stora problemet ligger i just Periscope utan i förhållningssätt och relationer. Vi vuxna måste prata med våra barn och ungdomar om allt som rör de sociala medierna.  Föräldrar pratar och förmanar ofta sina barn om droger och alkohol vilket är viktigt men lika viktigt idag är att tala med sina älsklingar om alla faror med sociala medier.

Sociala medier är spännande för alla både gamla och unga. Sociala medier är ett mecka för till exempel vuxna män som vill komma i kontakt med unga flickor. Ofta framställer de sig som unga killar eller pojkar. Men pojkar eller unga killar använder inte ord och fraser så som att ” vilken fin kropp du har” eller ”vilket vackert ansikte du har”.

Idag har jag och vår dotters kompis mamma haft ett viktigt samtal runt Periscope och sociala medier. Min dotter och hennes kompis ville visa världen hur duktiga de är på sin idrott och fick då en följare vid namn Oscar som sa ” vilken fin kropp du har” eller ”vilket vackert ansikte du har”. Jag kan lova er att denne Oscar säkerligen inte är en ung pojke eller kille. Skämsvarning på dig. Unga Oscar hade använt sig av ett helt annat sätt att tala om att någon är snygg eller verkar cool. Så vad jag vill säga är att vi vuxna måste skapa oss så goda relationer med våra barn att de vågar komma till oss när tokigheter händer. Jag tror att Tilda och hennes kompis förstod vad vi ville framföra till våra bästa tjejer.

Periscope för eller emot? Emot, likes är inte den kärlek och den rätta uppskattningen våra barn och ungdomar behöver. Vi vuxna måste förmedla att det är okej att vara som vi vill, att alla duger. Alla behöver få uppskattning, bli sedda och respekterade för den de är.

Sov Gott.
Puss på er alla.

 

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: