Vila i frid lilla fina Popcorn.

Vila i frid lilla fina Popcorn.

Idag har det varit en tuff dag här hemma. Vår lilla fina Popcorn fick lämna oss idag. Jag fick en olustig känsla idag när jag gick in andra gången på Tildas rum idag. Poppe brukar ofta komma fram och hälsa när jag kommer in på förmiddagen och lyssna när jag pratade med honom. Ibland var han en riktig sjusovare som man behövde väcka genom att vissla, röra runt i matskålen eller buffa med sovvadden.

Idag hände ingenting när jag gjorde alla dessa saker. Igår kväll var han pigg och glad, sprang i hjulet, rullade i sin sand och skvätte mat över hela buren. Sista tiden åt han bara det han älskade så som digestive eller äppelbitar. Veterinärerna vi pratade med i helgen sa att de trodde han skulle tappa bajsplutten i baken och att vi skulle försöka tvätta. Lättare sagt än gjort när Popcorn var mindre än Tildas handflata.

När jag till sist drog fram sovvadden var Poppe lealös, död trodde jag i den stunden. Men han låg ihopkrupen och andades häftigt och ytligt. Som tur var kunde Tumba Djurklinik ta emot oss snabbt. Den känslan jag fick där och då vill jag aldrig känna igen. Så liten och hjälplös, döende med sina plågor och sin kamp. Min ända tanke var att någon måste hjälpa honom här och nu. Popcorn skulle inte behöva lida en sekund till. Fast jag vet att jag gjorde rätt som åkte till Veterinären som gav honom en spruta så han fick somna och slippa plågas mera, gör det så ont att det var jag som fick ta det beslutet. Det går liksom lite emot mina värderingar om livet men Popcorn skulle aldrig blivit frisk igen utan bara plågats mera, så jag vet att mitt beslut var rätt. Ingen ska behöva plågas om livet inte kan räddas till ett värdigt liv är min nya åsikt. Poppe dog av ålderdom då det är vanligt att hamstrars organ plötsligt lägger av och inte fungerar längre. Popcorns tarmar slutade fungera vilket innebar att han inte kunde bajsa som vanligt och inte tillgodose sig maten längre enligt Veterinären.

Stor sorg och saknad.

Tilda har fixat så fint för Poppe och tagit bortgången med blandade känslor. Nu vilar Popcorn bredvid Anaheim bakom Tildas stuga. Ikväll lyser pojkarnas lykta så fint tillsammans med månen.
R.I.P Popcorn.

Älskad och för alltid saknad fina Popcorn.
Kram på er alla.

3 thoughts on “Vila i frid lilla fina Popcorn.

Add yours

  1. Nej men lille Popcorn då 🙁 Vad fint Tilde gjorde det. Det är nog viktigt att få göra det där sista.
    Stor kram till dig och lilltjejen.
    Petra

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: