Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Hej Hej.

Det blev visst redan lördag. Fredagen var en intensiv rackare på jobbet. Så det var riktigt skönt när klockan visade kl:15 och jag fick ta helg.

Fredagen innehöll både hockeykörning, handling, smågodis och hämta Tilda och kompis från deras fest. Jag erkänner att jag somnade ovaggad igår kväll.

Lördag.

Marcel är på hockeycup i Bålsta, Tilda har tränat, lunchen är avklarad och nu kom regnet med besked. Ganska skönt när mina planer för dagen mest består av en massa hemma fix och lite plugg och småjobb.

Flyktingpaket. 

Att vår värld just nu är inne i vår tids kanske största katastrof kan inte ha gått någon förbi. Vi mötts dagligen av fasansfulla bilder på människor som är på flykt och längtar efter frihet och ro.
Jag gillar att ge bort små presenter till mina nära och kära. Så idag gav jag via mina barn ett Flyktingpaket som skickas till barn som verkligen behöver det via Unisef. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Flyktingpaketets innehåll.

När människor tvingas fly måste de ofta lämna allt de har bakom sig. Genom att se till att barn på flykt och deras familjer får tillgång till produkter för att ta hand om sin hygien kan man undvika att barn dör av diarréer och andra sjukdomar. Paketet med hygienprodukter täcker en familjs hygienbehov under en månad.
Paketet innehåller: en hink á 14 liter, 12 tvålar á 110 gram och en tvålkopp, 1,5 kg tvättmedel, tre flaskor schampo, två tandkräm för vuxna, tre tandkräm för barn, tre vuxentandborstar, tre barntandborstar, en nagelklippare, en tvättlina med klädnypor, 12 säkerhetsnålar, två paket med tvättbara bindor, två små handdukar och en ficklampa.

Stort grattis till Kronprinsessan Victoria och hennes familj.

Så roligt att vi i Sverige kommer att få ännu en liten prins eller prinsessa.
Många grattis kramar till familjen.

                                                                                                 bild lånad av Aftonbladet.se.

Teknik och CupOnline.

Vad är teknik?
Är en av frågeställningarna vi har i min kurs Grundläggande teknik i förskolan till nästa gång.
Teknik måste ju vara att jag kan sitta med datorn i knäet följa Marcel spela cup i Bålsta.
Fantastiskt. Kursen jag läser är riktigt kul. Det jag läser och lär tar jag med mig in i verksamhet.
Vilket ska bli spännande att se hur våra barn födda 2013 tar till sig mina erfarenheter och nyvunna kunskap samt hur vi kan utforska teknik tillsammans.

Ha det gott.

Kram Kram.

 


Kommentera

Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: