En av de klokaste jag läst av…..

Varje gång jag åter igen hamnar på sidor, föreläsningar och  hans blogg så fylls jag av ett rus.
Han är så klok. Han är så rätt. Han är så sann livet. Han är så rätt livet.

Jag började läsa och se föreläsningar av honom då jag läste ” Digital kompetens och lärande för det 21: århundrandet” vid KTH.

Idag när jag hamnade på bloggen läste jag om att ”Vi tror vi vet, men vi har ingen aning”.

Hur många föräldrar gör inte val och bestämmer över sina barns liv och egna viljor?
Vi vuxna säger nej, du borde och leder in barn och ungdomarna till att göra sina val i de riktningar som vi så fint lägger fram. Beslut som barnen och ungdomarna tar om sina liv och sina val i skolan ÄR inte livs avgörande. För hur många är vi inte som i  9 an sagt att jag ska bli kosmetolog och plugga i Stockholm. Idag är jag så långt ifrån det yrket. Men det var mina drömmar då.
Idag typ många många år senare blev jag lärare i förskola. Barnen och ungdomarna måste få välja sina drömmar,  sedan kanske de inte blir av på grund av att betyg och kunskaperna inte räcker. Men att får välja sina drömmar stärker varje individs självkänsla.

 Man blir det när man väljer med hjärtat.

”Så du och jag, förälder till barn i denna ålder. Låt oss fundera en gång extra innan vi ger oss in i våra barns liv och ska börja välja åt de.
För OM vi nu ska välja åt våra barn så borde det väl också vara vi som säger hej till fröken på måndag om några veckor, inte våra barn!”

citat av Micke Gunnarsson

Kommentera

Up ↑

%d